Liljana Luani, mësuesja e cila me historinë e saj na bën të ndërgjegjësohemi, të kuptojmë se të dhurosh dije, dashuri e mirësi është bazë për një zhvillim social të suksesshëm. Vullnetarisht, ajo po mëson dhe ushqen me shpresë fëmijët e ngujuar dhe lehtëson dhimbjen e prindërve të tyre. Në edukimin e fëmijëve ka arritur të angazhojë edhe mësuese të tjera, duke lënë një dritare hapur për fëmijët që po rriten brenda katër mureve. Mësuese Liliana u nderua me Çertifikatë Mirënjohjeje në ndarjen e çmimeve të filantropisë nga Partnerët Shqipëri.

Lexo:  Liljana Luani mësuesja vullnetare kundër gjakmarrjes

Mimoza Hajdarmataj, e frymëzuar nga Kombet e Bashkuara për fuqimimin e gruas, ka hapur prej një viti Qendrën ”Gratë në Shërbim Publik”. Kjo qendër, e krijuar nga vetë ajo, ka si qëllim trajnimet nga organizmat ndërkombëtare të fokusuar në çeshtjet gjinore. Ajo  këmbëngul që vetëm shkollimi e dija do të ndryshojnë realitetin e krizës. Sipas saj, sa më shumë gra të shkolluara, të edukuara, me shumë informacion për të drejtat që duhet të zotërojnë, aq më pak do kemi probleme me dhunën, me izolimin dhe me prapambetjen.
Lexo:  Mimoza Hajdarmataj, gruaja që po fuqizon gratë

Folëse motivuese,konsulente biznesi dhe trajnjere e zonja, Elda Gjoka prej më se dhjetë vitesh frymëzon sipërmarrës, punonjës të kompanive, e jeton me fitoret e sukseset e klientëve të saj. Ajo është gjithashtu themeluese e kompanisë se konsulencës në fushën e marketingut. Prej 6 vitesh drejton  “Genuine Effect’’. Pjesë e punës së saj janë edhe një kalendar trajnimesh që shtrihen pothuaj gjatë gjithë vitit, si: shërbimi ndaj klientit, efektiviteti në komunikim, teknikat e shitjes, puna në ekip, trajnimi i trajnereve, etj.